Hvordan Tager Man Sig Af En Chinchilla?

Hvordan Tager Man Sig Af En Chinchilla?

07/03/2021   

billede fra: Pixabay

Overvejer du at anskaffe dig en chinchilla, så gør du dig klogt i at læse nedenstående artikel, hvor du får et klart over de ting, det kræves når man skal tage sig af en chinchilla.

Hvordan tager man sig af en chinchilla? En chinchilla er faktisk ret godt til at pleje sig selv. Den tager selv et bad i sand hver dag, når du stiller det frem til den. Vær opmærksom på, at den kun skal have afgang til sandbadet i cirka en halv time. Chinchillaer skal ikke klipps eller på andre måder soigneres, da den selv gør alle disse tings.

En chinchilla kan heller ikke få ting som lus og lopper. Pelsen på en chinchilla er simpelthen så tæt, at det ville være umuligt for lus eller lopper at lave i den. En chinchilla kan godt finde på at bide sig selv i pelse, hvilket dog stadig ikke betyder, at der er noget galt med pelsen.

Hvis din chinchilla bider sig selv i pelsen, så vil det som oftest skyldes to ting. Enten er den stresset, eller også er den medfødt med det, man kalder for pelsbideri.

Dog er der en ting, man skal være meget opmærksom på, nemlig tænderne. Deres tænder stopper aldrig med at vokse, og de må ikke blive for lange. Dette kan både være smertefuldt og give store og alvorlige tandproblemer.