Hvilken Slags Dyr Er En Chinchilla?

Hvilken Slags Dyr Er En Chinchilla?

20/02/2023   

billede fra: Pixabay, francescobovolin

En chinchilla er en gnaver, der i naturen bor i huler og sprækker i klipper. 

Den kommer oprindeligt fra Sydamerika, nærmere betegnet Andesbjergene. Der findes to arter: den langhalede og korthalede og ligesom så mange andre gnavere, bruger de deres forpoter til at spise med.

De bor gerne i kolonier på over 100, men er en sjælden art at finde i naturen efterhånden, da deres pels er i høj kurs til tøj i modeindustrien. I verden i dag bliver de opdrætet i pelsfarme, men bliver også brugt som kæledyr hos almindelige familier.

Hvis du overvejer et købe en chinchilla, som kæledyr, er det vigtigt, at de ikke kun har grene i deres ellers store bur. Rent kropsmæssigt skal de ikke sammenlignes med egern. Den kan sagtens hoppe mellem nogle grene, men har også brug for solide platforme. De er ikke skabt til at klatre.

Madmæssigt spiser de gerne grove tornede græsarter og urter.

Pelsen på en chinchilla er også en god tykkelse og derfor har de heller ikke godt af at leve for varmt. Temperatuen i rummet, hvor den bor, må helst ikke komme op på over de 25 grader. Til gengæld er de helt vilde med kulde og kan nemt leve under kolde forhold.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette tekstindlæg. Hos Perlen Odense køber du et stort udvalg af perlehalskæde varer. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.