Hvad Er En Chinchilla?

Hvad Er En Chinchilla?

29/03/2021   

billede fra: Pixabay, benjamingross83

En chinchilla er en gnaver, der i naturen bor i huler og sprækker i klipper. Den kommer oprindeligt fra Sydamerika, nærmere betegnet Andesbjergene. Der findes to arter: den langhalede og korthalede og ligesom så mange andre gnavere, bruger de deres forpoter til at spise med.

De bor gerne i kolonier på over 100, men er desværre en sjælden art at finde i naturen efterhånden, da deres pels er i høj kurs til tøj i modeindustrien. I verden i dag bliver de opdrætet i pelsfarme, men bliver også brugt som kæledyr hos almindelige familier.

Hvis du overvejer et købe en chinchilla som kæledyr, er det vigtigt, at de ikke kun har grene i deres ellers store bur. Rent kropsmæssigt skal de ikke sammenlignes med egern. Den kan sagtens hoppe mellem nogle grene, men har også brug for solide platforme. De er ikke skabt til at klatre. 

Madmæssigt spiser gerne grove tornede græsarter og urter.

Pelsen på en chinchilla er også en god tykkelse og derfor har de heller ikke godt af at leve for varmt. Temperatuen i rummet, hvor den bor, må helst ikke komme op på over de 25 grader. Til gengæld er de helt vilde med kulde og kan nemt leve under kolde forhold.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten, de har bidraget til teksten på netop denne artikel. Der kan du bestille et sortiment fra Sif Jakobs. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf marketet.