Hvad Er En Persisk Chinchilla?

Hvad Er En Persisk Chinchilla?

15/02/2022   

billede fra: Pixabay, APTE

Selvom det lyder som en gren af chinchilla-familien, så er en persisk chinchilla faktisk en katteart.

Arten har eksisteret lige siden 1882, hvor en angorahunkat blev parret med en almindelig huskat i lignende farver. Hertil opstod den nye art.

En persisk Chinchilla har en tyk og tæt svanedun af pels, som godt kan virke farvet, næsten helt funklende, udefra. Kommer du dog længere ind i pelsen, så er den helt snehvid. Den har pels på hele kroppen, som gerne er tippet af med sort ude i spidserne.

Dens øjne er også meget karakteristiske, da de gerne er smaragd og/eller blågrønlige. Det største kendetegn er dog, at det næsten ligner, at de har eyeliner på, da de er sorte rundt om øjenene og andet synlig hud.

Ud over dette så har de også teglrød næse og sorte eller mørkebrune trædepuder.

Da den har forholdsvis lang pels, så skal den også have en del pleje i form af børstning og lignende.

Selve størrelsen er faktisk bare mellemstørrelse, så skal du have en kat, der ikke er helt lille eller helt stor, så skal du vælge denne. Dog er der ingen garanti for, at den holder sig hvid året rundt. Her taler jeg af erfaring. Katte, der er hvide, tror som regel ikke selv på, at de rent faktisk er hvide....

Skiltet øverst viser, at dette indhold var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: øreringe. Heraf markeret, som du ser øverst.