Hvor Gammel Bliver Min Chinchilla I Gennemsnit? Se Svaret

Hvor Gammel Bliver Min Chinchilla I Gennemsnit? Se Svaret

10/05/2021   

billede fra: Pixabay

Inden man anskaffer sig et nyt kæledyr, så er det altid en rigtig god ide at vide, hvor længe dyret plejer at leve. Ikke fordi at man går og tæller ned, men blot for at få en ide om, hvordan en normal livscyklus ser ud. Som du måske allerede ved, så beskæftiger vi os udelukkende med chinchillaer i på denne side, hvorfor vi også vil skrive lidt om, hvor længe en chinchille lever i gennemsnit.

Hvor gammel bliver en chinchilla i gennemsnit? En chinchilla bliver gennemsnitligt 10 år gammel, men der er set tilfælde, hvor den er blevet helt op til 20 år gammel. En chinchilla bliver altså ret så gammel sammenlignet med andre gnavere. En chinchilla lever som regel længere i fangenskab, end det er tilfældet med vilde chinchillaer.

En chinchilla bliver allerede kønsmoden efter cirka 5 måneder. Dette betyder dog ikke, at den bør parre sig allerede der. De fleste anbefaler, at en chinchilla minimum er 9 måneder gammel inden dette, da det ellers kan gå ud over både helbred og vækst.

Hvis du gerne vil have at din chinchilla lever et langt og godt liv, så anbefaler vi, at du læser resten af vores blogindlæg, hvor du kan få en masse gode råd og vejledning til, hvordan man passer godt på en chinchilla.