Hvilke Ting Skal Man Bruge For At Holde Chinchilla?

Hvilke Ting Skal Man Bruge For At Holde Chinchilla?

15/02/2022   

billede fra: Pixabay, benjamingross83

Overvejer du at skaffe dig en Chinchilla, så er der visse ting, der skal være styr på inden, du eller I får den lille gnaver hjem.

Bur

Den skal naturligvis have et bur at bo i, da de ikke kan leve udenfor som en kat eller hund. Her er det vigtigt, at det er et lidt større bur, da chinchillaen også er større end en almindelig mus eller rotte. 

Og også i forhold til selve indretningen af buret, er det vigtigt, at den ikke får grene, men hele plader. Den er ikke skabt til at klatre ligesom et egern og skal derfor have større overflader at bevæge sig på, end 'tynde grene'.

Mad

Chinchillaen lever primært af en grov kost og urter, så det er vigtigt at have den rigtig mad til den. Tænderne ved en chinchilla vokser hele livet. Derfor er det vigtigt, at den får noget føde, der kan være med til at holde tænderne nede, så de ikke vokser sig for store.

Den skal naturligvis have adgang til mad og vand. Vand er dog ikke noget, den har det store behov for, da den får meget af sin væske gennem kosten.

Ikke en ting, men vigtigt at vide!

Vi danskere kan godt lide varme, men det er chinchillaen faktisk ikke så glad for. Så skal du have en, så er det vigtigt, at det ikke bliver for varmt, der hvor den opholder sig.

Den har det ikke rart i 25 graders varme, men til gengæld har den det perfekt i det koldere vejr, hvor den bruger sin tykke pels.

Det indhold du læser i dette tekstindhold, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense køber man specielt gerne Sif Jakobs. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.