Er Chinchilla En Hamster?

Er Chinchilla En Hamster?

14/12/2020   

billede fra: Pixabay

Er chinchilla en hamster? Nej, en chinchilla er ikke en hamster, selvom de begge to er gnavere og er en del af Cricetidae-familien.

Læs mere om forskellene mellem chinchillaer og hamstre her i denne artikel og se, hvordan de er forskellige fra hinanden.

Forskellene mellem chinchilla og hamster

Chinchillaer og hamstre er begge gnavere, men derudover er der ikke mange ligheder mellem de to arter.

Der findes to forskellige arter af chinchillaer. En korthalet art og en langhalet art. Begge disse arter kommer fra Chile - nærmere betegnet Andesbjergene.

Det er dog som regel kun den langhalede chinchilla, der holdes som kæledyr.

Den forskel du nok får øje på første gang, når du sammenligner chinchillaer med hamstre, er størrelsesforskellen. En chinchilla er nemlig markant større end en hamster.

Chinchillaer kan blandt andet leve længere end hamstre - især i fangeskab. Her ses det desværre tit, at hamstre dør tidligere, end hvad de oprigtigt bør, da de ikke altid får den pleje og omsorg, som de har behov for i fangeskab.

Chinchillaer kan i modsætning til hamstre ikke tåle vådt føde. Chinchillaer skal helst have særligt tørt kost, da vådt mad påvirker deres fordøjelsessystem og medfører, at de bliver syge og i værste tilfælde dør.

Sørg altid for at give dine kæledyr de optimale livsbetingelser og forhold. Dermed kan du undgå mange problemer og udfordringer, samt være med til at give dem et langt og godt liv.

Du læser dette tekstindhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese avXperten. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af lommelygter. Heraf markatet på indhold.