Hvor Kommer Chinchillaer Fra?

Hvor Kommer Chinchillaer Fra?

12/11/2020   

billede fra: Pixabay

Chinchillaer kender du formentlig for at være disse meget små, runde muse-lignende dyr, som nogle holder i bur som kæledyr. Selvom den til forveksling godt kunne ligne en mus, så er det altså ikke et dyr, man finder vildt i Danmark, slet ikke faktisk.

Hvor kommer chinchillaer fra? Chinchillaer kommer fra Sydamerika. De lever primært i Andesbjergene, hvor de bor i huler og sprækker i de store klipper. Chinchillaer er flokdyr, og bor meget gerne i kolonier, der tæller over 100 stks. Desværre er vilde Chinchillaer i dag stort set udryddet, da de bliver jaget pga. deres pels.

Den vilde chinchilla kan altså desværre være meget svær at finde, da der simpelthen stort set ingen er tilbage. I fangenskab ser det dog helt anderledes ud. Udover at de holdes som kæledyr af privatpersoner, så opdrættes de også på pelsfarme, med det formål at bruge dem til at “høste” deres pels, ligesom vi kender fra minkfarme.

En fuldvoksen chinchilla vil have en længde på cirka 22-38 centimeter, og veje mellem 500-100 gram, hvis de lever i fangenskab. I naturen vejer de som regel væsentligt mindre. Det er i øvrigt som oftest hunden, der er størst. Du kan regne med en levetid på godt og vel 20 år i fangenskab, hvis alt går vel.