Hvor Gammel Bliver En Chinchilla?

Hvor Gammel Bliver En Chinchilla?

01/12/2020   

billede fra: Pixabay

Hvor gammel bliver en chinchilla? En chinchilla bliver som regel omkring 10 år gammel, men der er eksempler på, at chinchillaer godt kan blive op til 20 år gammel. Det er oftest i fangeskab, at de bliver så gamle.

Hvor din chinchilla lever, hvad den får at spise og hvor godt der bliver passet på den, spiller alt sammen ind i forhold til, hvor gammel den kan blive. Se her hvordan de forskellige ting påvirker chinchillaers alder.

Det påvirker en chinchillas alder

Chinchillaer lever som regel længst i fangeskab. Det skyldes ofte, at de her har knap så barske levevilkår i forhold til fare fra rovdyr, bedre adgang til kost og ikke mindst bedre pleje, hvis de bliver syge.

Der er derfor eksempler på, at chinchillaer kan blive op til 20 år i fangeskab. Så du skal regne med, at du har din chinchilla i mange år, når du anskaffer dig en.

Foder har meget at sige for en chinchillas liv og alder. Her er det vigtigt, at chinchillaen ikke får vådt eller fugtigt foder, da det er med til at ødelægge dens fordøjelsessystem.

Sørger du dermed for den rette kost til din chinchilla, er du godt på vej til at hjælpe den til at få et godt og langt liv.

I naturen kan chinchillaer være et bytte for rovdyr. Den risiko elimineres mere eller mindre helt, når de lever i fangeskab. Det gør meget for deres alder.

Tak til avXperten Til slut vil sige stort tak til avXperten, der har bidraget økonomisk til denne tekst. Her kan du eksempelvis købe webcam, og meget meget andet. Dette gælder denne tekst - tak for dette.