Hvad Koster En Chinchilla?

Hvad Koster En Chinchilla?

23/11/2020   

billede fra: Pixabay

En chinchilla koster som regel mellem 150 og 300 kr., når du køber dem i en standardudgave. Du kan købe chinchillaer hos både private opdrattere og i flere forskellige dyrebutikker.

Der findes også specielle chinchillaer, som for eksempel chinchilla lanigera, der koster omkring 800-1.000 kr. Udbredelsen af særlige racer indenfor chinchillaer er dog ikke lige så udbredt som ved hunde eller katte.

Chinchillaomkostninger - Det skal med i prisen

Udover selve chinchillaen kommer der også en lang række omkostninger med i forbindelse med købet. Du skal have bur, foder, strøelse, aktivitetsting og lignende med til din chinchilla.

Du skal derfor regne med, at der er mange startudgifter forbundet med at få en chinchilla, mens der også løbende vil være udgifter til foder.

Regn derfor med, at det koster dig det samme hver måned, som det du giver for at købe din chinchilla. 

Sørg også altid for at sætte lidt penge af til dyrlægeregninger til din chinchilla. Mens chinchillaer ikke bør blive meget syge eller kræve meget behandling, hvis de får den rette kost, så er det dog alligevel en god ide at sætte penge af til dyrlægen, da du her hurtigt er af med det, hvad der svarer til en årsudgift til foder på et enkelt besøg.

Prisen på en chinchilla kan blive højere, hvis du for eksempel køber en chinchilla med stamtavle.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Hvor du bestiller et stort sortiment med affugter. Tak til avXperten det betyder meget for os.