Bliver En Chinchilla Ensom?

Bliver En Chinchilla Ensom?

17/11/2020   

billede fra: Pixabay

De fleste levende væsner kan blive ensomme, medmindre de er decideret enspændere, der simpelthen ikke er i stand til at lave med andre dyr eller artsfæller. Men hvad med de kære chinchillaer, er det flokdyr, eller lever de mest af alt alene ligesom et bæltedyr, okapier, vombatter eller myreslugere?

Bliver en chinchilla ensom? En chinchilla kan godt blive ensom, hvis den hverken får stimulation fra andre chinchillaer eller mennesker. Chinchillaer er flokdyr, der som regel meget gerne vil have selskab fra artsfæller. De har dog også brug for lidt alenetid fra tid til anden. Hvis du har en enkelt chinchilla, så kan du lade den være om dagen, men du skal stimulere og lege med den om aftenen, ellers kan den nemt blive ensom.

Hvis du i forvejen ved, at du ikke har tid eller lyst til at tilgodese din chinchilla om aftenen, så kan det altså være en rigtig god ide at anskaffe nogle flere af slagsen, så de kan holde hinanden med selskab. Det er selvfølgelig også hyggeligt at have nogle flere af dem.

Dog skal man være opmærksom på nogle ting, hvis man vil have flere chinchillaer. For det første, så er det en meget dårlig ide at have 2 hanner og 1 hun. I denne kombination vil de to hanner slås om hunnen, og det ender aldrig godt. Det skal du altså ikke. Der må generelt ikke være underskud af hunner, for så slås hannerne.

For det andet, så skal du have et bur med tilstrækkelig plads til, at chinchillaerne kan få noget fred for hinanden. De gider nemlig ikke være sociale hele tiden.